2. Magyar Szent Család Zarándoklat Szent István tiszteletére

Gyalogos éjszakai zarándoklat 2012. augusztus 25-26-án a szentkirályi Szent István búcsúra

Szentkirály - Lakitelek - Nyárlőrinc - Szentkirály útvonalon.

Családjaink, közösségeink, hazánk és nemzetünk lelki megújulásáért imádkozunk Szent István, és a Magyar Szent Család közbenjárását kérve.

Indulás 25-én éjszaka 11 órakor a szentkirályi templomtól az útra bocsátó áldást követően.

 

Lakitelekre érkezés 26-án 1:40 körül (tervezett). Bevonulva a templomba közös imádság az ereklye előtt, majd a további időt táplálkozással, pihenéssel töltjük el. Továbbindulás Nyárlőrincre 2:30-kor.

Nyárlőrincre érkezés 5:45 körül (tervezett). Szintén közös imádsággal kezdünk a templomban az ereklye előtt, melyet táplálkozás és pihenés követ. Továbbindulás Szentkirályra 6:45-kor.

Szentkirályra érkezést 26-án 9 óra körül tervezzük. Itt is közös imádsággal kezdünk a templomban az ereklye előtt, majd a templomból kivonulva letelepszünk a szabadtéri oltár körül, és várunk a 10 órai búcsúi szentmisére. Ezt az időt ki-ki pihenéssel, táplálkozással, imádsággal, szentgyónással töltheti el.

A teljes zarándokút:         30,5 km.
Szentkirály - Lakitelek       9,8 km    Szent Imréhez
Lakitelek - Nyárlőrinc       12,1 km    Boldog Gizellához
Nyárlőrinc - Szentkirály     8,6 km    Szent Istvánhoz

Az út során megéhezik az ember, javasoljuk mind a 3 megállóra hozzon mindenki enni- és innivalót magával. Különösen azért, mert a búcsúi szentmisének déli 12 óra előtt biztosan nem lesz vége.

Az éjszakai folyamatos haladás miatt csak 16 éven felüliek számára lehetséges a részvétel. Ennek az az oka, hogy hajnali 3-5 óra között a felnőttek számára is megterhelő az alváshiány és a fáradtság miatti álmosság. (Ezt az éjszakai bejárás során mi magunk is megtapasztaltuk.) Mit lehet kezdeni egy útszélére leült, álmos, vagy alvó gyermekkel? Semmit. Ezt szeretnénk megelőzni.

Aki nem tudja vállalni végig az utat, az is bekapcsolódhat résztávokra 1-1 település között. 16 év alatt Nyárlőrinctől lehet bekapcsolódni.

Az induló helyre, illetve a záró helyről történő hazautazásról (résztáv esetén is), mindenki maga gondoskodjon. Szentkirályon éjszakára az autókkal be lehet állni a templom kerítésén belül.

A zarándokúton mindenki saját felelősségére vesz részt! A szükséges lábbeli legalább zárt cipő legyen, de javasoljuk a bakancs vagy magas szárú cipő használatát. Ragtapaszról, gyógyszerről, stb. mindenki maga gondoskodjon. Éjszaka a harmat le lep mindent, a füves részek miatt erre is figyeljünk oda.

Azok a testvérek, akik egészségi, vagy egyéb okok miatt nem tudnak rész venni a zarándokúton, imafelajánlásaikkal hordozhatják a zarándokokat. Mindenkinek van a családjában, közösségében kiért imádkoznia. Hordozzuk őket most közösen, akár a zarándokokkal együtt virrasztva is. Kérjük az imavállalók jelentkezését is!

Kérdéssel e-mailben vagy telefonon fordulhatnak hozzánk:

A szervezők