23. Magyar Szent Család Zarándoklat Szent István tiszteletére

Gyalogos éjszakai zarándoklat 2019. augusztus 24-25-én Szent István tiszteletére a szentkirályi búcsúra

Szent István - Szent Imre - Boldog Gizella ereklyéit körbejárva,
Szentkirály - Lakitelek - Nyárlorinc - Szentkirály útvonalon.

A búcsú 10 órakor kezdődő ünnepi szentmiséjét Sárközi Sándor SchP, a csíkszeredai Piarista Tanulmányi Ház vezetője mutatja be.

A Magyar Szent Család és a Boldogságos Szűz Mária közbenjárását kérve imádkozunk családjaink, közösségeink, magyar hazánk és nemzetünk lelki megújulásáért, valamint felajánljuk engesztelésül fáradtságunkat, imáinkat bűneinkért és az egész világ bűneiért.

Tervezett program:

Gyülekező 24-én 21:40-től a szentkirályi templomkertben.
22:00 Kezdő imádság a szentkirályi templomban
22:10 Indulás Szentkirályról az útra bocsátó áldást követően
  0:55 Érkezés Lakitelekre. Bevonulva a templomba közös imádság az ereklye előtt, majd a további időt táplálkozással, pihenéssel töltjük el.
  2:00 Továbbindulás Lakitelekről Nyárlőrincre.
  5:20 Érkezés Nyárlőrincre. Szintén közös imádsággal kezdünk a templomban az ereklye előtt, melyet táplálkozás és pihenés követ.
  6:30 Továbbindulás Szentkirályra.
  9:00 Érkezés Szentkirályra. Itt is közös imádsággal kezdünk a templomban az ereklye előtt, majd a templomból kivonulva letelepedünk a szabadtéri oltár körül. A búcsúi szentmiséig az időt ki-ki pihenéssel, táplálkozással, imádsággal, szentgyónással töltheti el.
10:00 Búcsúi szentmise.

A teljes zarándokút: 30,3 km.

Szentkirály - Lakitelek 9,7 km Szent Imréhez
Lakitelek - Nyárlőrinc 12,0 km Boldog Gizellához
Nyárlőrinc - Szentkirály 8,6 km Szent Istvánhoz

Az út során megéhezik az ember, javasoljuk, hogy mindenki hozzon enni- és innivalót magával. Különösen azért, mert a búcsúi szentmisének déli 12 óra előtt biztosan nem lesz vége.

Az éjszakai folyamatos haladás miatt csak 14 éven felüliek számára lehetséges a részvétel. Ennek az az oka, hogy hajnali 3-5 óra között a felnőttek számára is megterhelő az alváshiány és a fáradtság miatti álmosság. (Ezt az eddigi 7 éjszakai gyaloglás során mi magunk is megtapasztaltuk.) Szeretnénk megelőzni, hogy bárki is leüljön az útszélére.

Aki nem tudja vállalni végig az utat, az is bekapcsolódhat résztávokra 1-1 település között. 14 év alatt Lakitelekig, vagy Nyárlorinctől lehet bekapcsolódni.

Szentkirályon éjszakára az autókkal be lehet állni a templom kert kerítésén belülre.

A zarándokúton mindenki saját felelősségére vesz részt! A szükséges lábbeli legalább zárt cipő legyen, de javasoljuk a bakancs vagy magas szárú cipő használatát. Ragtapaszról, gyógyszerrol, stb. mindenki maga gondoskodjon. Éjszaka a harmat le lephet mindent, a füves részek miatt erre is figyeljünk oda.

Azok a testvérek, akik egészségi, vagy egyéb okok miatt nem tudnak rész venni a zarándokúton, imafelajánlásaikkal hordozhatják a zarándokokat. Mindenkinek van a családjában, közösségében kiért imádkoznia. Hordozzuk őket most közösen, akár a zarándokokkal együtt virrasztva is. Kérjük minél többen csatlakozzanak imáikkal, engesztelésükkel!

Kérdéssel e-mailben vagy telefonon fordulhatnak hozzánk:

A szervezők