Rendhagyó módon lesz megtartva a 25. Magyar Szent Család Zarándoklat

Kedves Testvérek!

A 25. jubileumi zarándoklatunk megtartása eddig kérdéses volt.
A koronavírus járvány miatt nem lehet megtartani az eddig megszokott módon, de még sem szeretnénk ebben az évben Boldog Gizellát kihagyni. A járvány miatt még nagyobb szükség van az imádságra, az ima erejére.

Maradéktalanul betartva a magyar kormány kijárási korlátozásait, élünk az abban szereplő lehetőségekkel.
A mai napon hatályos, a kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelet szerint:
3. § A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására az e rendeletben meghatározott alapos indokkal kerülhet sor.
4. § (1) A 3. § szerinti alapos indok:
    d) az egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos közlekedés az 5. § szerint,
    u) a hitéleti tevékenység.
5. § Egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos közlekedés külterületen, valamint a települések belterületén – lehetőség szerint a zöldterületekenegyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen folytatható azzal, hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani.

A fentiek alapján, mi szervezők úgy gondoltuk, hogy élve a korlátozásban szereplő lehetőségekkel, rendhagyó módon ugyan, de megtartjuk 25. Magyar Szent Család zarándoklatot Boldog Gizella tiszteletére.

Ez azt jelenti, hogy nagyjából a megszokott időben, zarándokkereszttel a kézben végig gyalogoljuk a zarándoklat útvonalát. A hagyományainknak megfelelően imádkozunk az ereklyék előtt, és útközben is. A plébániákra most nem megyünk be, visszük magunkkal az enni- és innivalónkat.

Megpróbáljuk a 3 ereklyénél végzett imádságot az internet segítségével, élőben, YouTube csatornán közvetíteni, hogy mindenki, aki el szeretett volna jönni, az be tudjon kapcsolódni. Végül pedig a záró szentmisét is szeretnénk közvetíteni.

További részleteket hamarosan közlünk.

Bármilyen kérdés esetén keressenek bátran telefonon, vagy e-mailben.

Szervezők