A 25. MSzCsZ-ra vonatkozó egyházmegyei rendelkezések

Kedves Testvérek!

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében 2020. május 4. hétfőtől érvénybe lépő rendelkezésekből kiemeltem a zarándoklatunkra vonatkozó részeket.

A templomokban végzett imádságok egész idején minden résztvevő számára:
– kötelező a templomban a szájat és orrot eltakaró eszközt (védőmaszk, sál, kendő) viselni (a miséző papot és a kántort kivéve);
– kötelező a templomba érkezéskor a kézfertőtlenítés, vagy a magával hozott, vagy a templom bejáratánál kihelyezett fertőtlenítőszer használatával;
– kötelező egymástól 1,5-2 méter távolságban úgy elhelyezkedni, hogy csak minden második padban vagy széksorban foglalhatnak helyet; az egy háztartásban élő családtagok ülhetnek egymás mellett. A személyek közötti távolság és a templom méretei meghatározzák a résztvevők maximális létszámát!

Pappal vagy pap nélkül vezetett minden templomi közösségi imádságon (rózsafüzér, litánia és szentségimádás) részt vehetnek híveink a megkövetelt egészségügyi távolság és a szükséges higiénés előírások leggondosabb követésével.

Nagy létszámú zarándoklatokat, tömeges imatalálkozókat, körmeneteket további rendelkezésig ne tartsunk.

A fentebb olvasott rendelkezésekben foglaltakat a 25. Magyar Szent Család Zarándoklat során is be kell, és be fugjuk tartani.
Minden zarándoknak rendelkeznie kell szájat és orrot eltakaró eszközzel (védőmaszk, sál, kendő). A templomokba csak így mehetünk be!
A zarándoklatunk (sajnos) még nem mondható "nagy létszámúnak". Nyilvánosan meghirdetve csak most lett a héten, így a szervezőkön kívül csak pár, nagyon elszánt zarándoktestvérre számítok.
Annál több személy bekapcsolódását remélem az online közvetítésekbe. Bízom abban, hogy sikerülni fog.

Bármilyen kérdés esetén keressenek bátran telefonon, vagy e-mailben.

Szervezők