35. Magyar Szent Család Zarándoklat Szent István közbenjárását kérve az ÉDESAPÁKÉRT

Gyalogos éjszakai zarándoklat 2023. augusztus 26-27-én Szent István közbenjárását kérve az ÉDESAPÁKÉRT

Szent István - Szent Imre - Boldog Gizella ereklyéit körbejárva,
Szentkirály - Lakitelek - Nyárlorinc - Szentkirály útvonalon.

A Magyar Szent Család és a Boldogságos Szűz Mária közbenjárását kérve imádkozunk első sorban az édesapákért, valamint a családjaink, közösségeink, magyar hazánk és nemzetünk lelki megújulásáért, továbbá felajánljuk engesztelésül fáradtságunkat, imáinkat bűneinkért és az egész világ bűneiért.

Tervezett program:

21:15 Gyülekező, egymás üdvözlése, tájékoztatás, bevonulás a templomba.
21:30 Kezdő imádság a szentkirályi templomban, majd indulás Lakitelekre
  0:45 Érkezés Lakitelekre. Bevonulva a templomba közös imádság az ereklye előtt, majd a további időt táplálkozással, pihenéssel töltjük el.
  1:45 Továbbindulás Lakitelekről Nyárlőrincre.
  5:20 Érkezés Nyárlőrincre. Szintén közös imádsággal kezdünk a templomban az ereklye előtt, melyet táplálkozás és pihenés követ.
  6:20 Továbbindulás Szentkirályra.
  9:05 Érkezés Szentkirályra. Itt is közös imádsággal kezdünk a templomban az ereklye előtt, majd a templomból kivonulva letelepedünk a szabadtéri oltár körül. A búcsúi szentmiséig az időt ki-ki pihenéssel, táplálkozással, imádsággal, szentgyónással töltheti el.
10:00 Búcsúi szentmise.

A teljes zarándokút: 30,3 km.

Szentkirály - Lakitelek 9,7 km Szent Imréhez
Lakitelek - Nyárlőrinc 12,0 km Boldog Gizellához
Nyárlőrinc - Szentkirály 8,6 km Szent Istvánhoz

Az út során megéhezik az ember, javasoljuk, hogy mindenki hozzon enni- és innivalót magával. Különösen azért, mert a búcsúi szentmisének déli 12 óra előtt biztosan nem lesz vége.

Az éjszakai folyamatos haladás miatt csak 14 éven felüliek számára lehetséges a részvétel. Ennek az az oka, hogy hajnali 3-5 óra között a felnőttek számára is megterhelő az alváshiány és a fáradtság miatti álmosság. (Ezt az eddigi 8 éjszakai gyaloglás során mi magunk is megtapasztaltuk.) Szeretnénk megelőzni, hogy bárki is leüljön az útszélére.

Aki nem tudja vállalni végig az utat, az is bekapcsolódhat résztávokra 1-1 település között. 14 év alatt Lakitelekig, vagy Nyárlorinctől lehet bekapcsolódni.

Szentkirályon éjszakára az autókkal be lehet állni a templom kert kerítésén belülre.

A zarándokúton mindenki saját felelősségére vesz részt! A szükséges lábbeli legalább zárt cipő legyen, de javasoljuk a bakancs vagy magas szárú cipő használatát. Ragtapaszról, gyógyszerrol, stb. mindenki maga gondoskodjon. Éjszaka a harmat le lephet mindent, a füves részek miatt erre is figyeljünk oda.

Kérdéssel e-mailben vagy telefonon fordulhatnak hozzánk:

A szervezők