25. Magyar Szent Család Zarándoklat - 2020.05.09. - Nyárlőrinc

A Boldog Gizella tiszteletére szervezett 25. Magyar Szent Család Zarándoklaton, 2020. május 9-én, 47-en vettünk részt, Nyárlőrincről 38-an indultunk útnak.

Az eddigi 25 zarándoklat során induláskor csak 2012-ben, a legelső alkalommal voltunk többen, bár annak a számát nem tudjuk pontosan. Akkor ugyanis még nem osztottunk sorszámozott kártyát.

A résztvevők számát tekintve pedig ez a harmadik legtöbb. A legelső alkalommal 70-nél kicsit többen, míg 2015-ben 55-en vettünk részt.

Öröm volt találkozni olyan zarándok testvérrel, aki már több éve nem tudott eljönni az egészségi állapota miatt. De most mégis itt volt velünk a lányával. Nagyon megható volt.

Sok csodálatos dolgot említhetnék még, de csak egy különlegességet emelnék ki. A zarándoklat záró imájában Szent István, Boldog Gizella és Szent Imre érdemeire emlékezünk. Most volt első alkalommal, hogy az imát vezető édesapa, édesanya és gyermek szintén egy családnak a tagjai.

A szigorú rendeletek miatt a zarándoklat sokáig meg sem volt hirdetve a nagy nyilvánosság előtt, a plakátot sem küldhettem így szét. Mégis, nagyon sokan vágytak a közös imára, az együttlétre. Többen is elmondták, hogy készültek jönni, és akkor is eljöttek volna, ha csak messziről követhették volna a zarándokkeresztet.

A Jóisten most is meghallgatta a szívek vágyát, és megajándékozott bennünket ezzel a csodálatosan szép nappal. Sokan végre elvégezhették szentgyónásukat, este szentmisén vehettünk részt, és valóságosan magunkhoz vehettük Jézust az oltáriszentségben.

Mi pedig igyekeztünk ezt, szívből jövő imádságokkal és rengeteg imaszándékkal megköszönni.

k200509 122816 ra
Képes beszámolóhoz kattintson a képre.