36. Magyar Szent Család Zarándoklat a FIATALOKÉRT- 2022.11.05. - Lakitelek

A Szent Imre tiszteletére a "Gyermekekért" szervezett zarándoklatunkon, 2023. november 11-én, 28-an vettünk részt. 18-an vágtunk neki az útnak.

Az előző esti és éjszakai időt követően ködös időben indúltunk el. A nap nem sütött ki, borongós, párás időnk volt egészen Nyárlőrincig.

Megérkezve Boldog Gizella közbenjárását kértük. A plébániára átmenve, gulyáslevessel vártak bennünket a testvérek. Nagyon jól esett a forró leves ebben a borús időben.

Szenkirályra menet elkezdett szitálni az eső, így előkerültek az esőkabátok is. Zsolt atya most nem tudott fogadni bennünket, és mivel kaptunk egy meghívást, így kivételesen megfordítottuk a sorrendet, és az agapéval kezdtük. Családias körben fogyasztottuk el a finom tarhonyát és a süteményeket. Az "ebéd" után mentünk Szent István közbenjárását kérni a templomba. Zsolt atya ekkor már ott várt bennünket a templom bejáratánál. Isten útjai kifürkészhetetlenek!

Imádságot követően nekivágtunk az utolsó szakasznak. Ekkor már állandósult a szitáló eső, de a mi hangulatunkat ez nem tudta elrontani.

Lakiteleken imádkoztunk a Jóistenhez Szent Imre közbenjárását kérve a Gyermekekért, majd a napunkat a záró szentmisével koronáztuk meg.

A szentmise után finom vacsorával kínálták a megfáradt zarándok testvéreket.

A Teremtő Isten kegyelmével és szeretetével ismét megajándékozott bennünket.

k231111 095148 r

Képes beszámolóhoz kattintson a képre.